Du bliver hvad du spiser!

omega-3Sådan lød et af de ”gode” råd i min barndom og det gik nogle år inden jeg egentlig forstod, hvad man mente med det! Jeg gik ind imellem og gruede for at ligne en vingummibamse eller en slikkepind. Men selvom det er en lidt kluntet talemåde, så er det nu alligevel noget om snakken!

Vil man holde sin krop sund, naturlig og i god form, så er det tre store ting i hverdagen, der er vigtige:
Søvn, kost og motion.

Der er ingen tvivl om, at det er utrolig vigtigt at få en god og dyb søvn. I mange år har man nok undervurderet vigtigheden af dette, men efterhånden er alle godt klar over, at man det er vigtigt, at kroppen får hvile og gerne i lang tid og under ordnede forhold. Ikke alle har brug for lige meget søvn, men som hovedregel har vi brug for 7-8 timer som voksne. Her kan kroppen slappe helt af og lade op til den kommende dag.

Sund og nærende kost er alfa og omega for en sund krop. Du kommer ikke i god form udelukkende ved træning – der skal også spises godt og nærende hver dag. Det er derfor vigtigt, at du laver nogle madplaner, som du synes er spændende samtidig med, at det er sammensat ordentligt. Der er ingen, der kan leve af salat hele tiden, så vælg nogle opskrifter, som du finder spændende og passer til det tidsforbrug du ønsker at bruge på madlavning.

Endelig er træning vigtigt for en sund krop – gerne 4 gange om ugen. Vælg en træningsform som du nyder, så er det både sjovere og nemmere at holde ved og komme af sted hver gang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *